torstai 28. lokakuuta 2010

Varjokirjamessut järjestetään Rauhanasemalla ensimmäistä kertaa

Jos perinteisten kirjakauppojen yhteiskuntakriittinen valikoima tuntuu köykäiseltä, kannattaa suunnata Varjokirjamessuille. Helsingin kirjamessujen varjotapahtuma järjestetään Rauhanasemalla lauantaina 30.10 klo 12–19. Kivenheiton päässä Messukeskuksesta, voi tutustua mm. anarkismia, työväenliikettä, eläinoikeuksia, ympäristönsuojelua ja rauhantyötä käsittelevään kirjallisuuteen.

Varjokirjamessut toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Pääjärjestäjänä toimii infoshop ja antikvaarinen kirjakauppa Mustan kanin kolo yhteistyössä Aseistakieltäytyjäliiton kanssa.

Varjokirjamessujen tarkoituksena on tuoda esille yhteiskunnallista kirjallisuutta, mitä ei välttämättä löydy tavallisten kirjakauppojen hyllyistä. Lisäksi tarjolla on monipuolinen valikoima kaunokirjallisuutta.

Helsingin kirjamessuista on tullut jokavuotinen perinne ja messut sen kuin kasvavat kasvamistaan. On kuitenkin paljon pieniä toimijoita joilla ei ole mahdollisuutta osallistua virallisille kirjamessuille, jotka järjestetään isojen kustantamoiden ehdoilla.

– Messujen varjotapahtuma tarjoaa kirjallisia elämyksiä myös niille, joilla ei ole varaa tai halua maksaa korkeita sisäänpääsymaksuja, sanoo Jessica Suni, yksi tapahtuman järjestäjistä.

Luvassa on kirjailijapuheenvuoroja sekä kansalaisjärjestöjä ja toimintaryhmiä, jotka esittelevät kirjallista tuotantoaan ja kertovat toiminnastaan. Vierailijoina ovat mm. Leena Vilkka, Nalle Virolainen, Jani Saxell, Päivi Mattila, Olli Tammilehto, Jussi Laitinen, Jukka Peltokoski, Tero Toivanen, Eero Taivalsaari ja Anna Sailamaa.

Myös Animalia, Fauna, Ikimetsien ystävät, Kurvin Kirja, Luonto-Liitto, Oma maa, Rauhanliitto, Rauhanpuolustajat, Sadankomitea, Vegaaniliitto, VS-Kustannus ja Väsärikirjat Tampereelta osallistuvat tapahtumaan.

Kävijöitä palvelee koko messujen ajan edullinen vegaanikahvila. Ohjelmassa on myös musiikkia ja runonlausuntaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa tutustumaan valtavirrasta poikkeavaan, monipuoliseen kirjavalikoimaan!

Linkkejä: http://mustankaninkolo.blogspot.com/2010/10/varjokirjamessut-3010-klo-12-19.html

http://www.rauhanasema.fi/


Varjokirjamessujen aikataulu

12.30 Olli Tammilehto

13.15 Eero Taivalsaari

13.30 Päivi Mattila

14.00 Runonlausuntaa

14.30 Leena Vilkka

15.00 Jani Saxell

15.30 Jussi Laitinen

16.00 Jukka Peltokoski, Tero Toivanen

16.30 Päivi Mattila Väärinajattelija

17.00 Anna Sailamaa

17.30 Nalle Virolainen

18.00 Oma maan esittely

Ari Vakkilainen soittaa pianoa ja laulaa kirjailijapuheenvuorojen välissä.